pirmdiena, 2011. gada 7. marts

Viņš sēdēja sakrustojis kājas uz vēsās grīdas, smēķēja cigareti, ik pa laikam iemalkodams vīnu no savas ,nu jau pustukšās, glāzes un lūkojās Melānijā. Viņa, mazliet apreibusi, lūkojās viņam pretim. Viņa grima domās. Joprojām Melāniju nelika mierā tas, ka viņa nekad neizpratīs, cik ļoti viņa sirds ir izplosīta, cik ļoti viņš ir cietis un joprojām nesaprot, ko viņš atradis viņā un kā viņa ir atļāvusies kārtējo vakaru ar viņu sēdēt savas mājas bēniņos un piedzerties.
- Ir jau divi naktī, Kriss. – viņa ieteicās. Tas vairāk bija kā pliks fakts, nekā kas cits.
Kriss tikai nodzēsa cigareti pelnu traukā, kas atradās blakus viņam un vīna glāzei, un turpināja vērties viņā. Valdīja patīkams klusums un miers. Aiz loga sisināja sienāži un bija dzirdama jūras šalkoņa. Pagāja minūtes.
- Tu atkal ieslīgsti pārdomās? – Melāniju pētīdams, Kriss sacīja. - Nevajag.. Labāk padejojam, - viņš pierausās gausi kājās, mazliet sagrīļojās, un nostājās viņas priekšā, pasniegdams savu roku.
Aptverdama viņa jautājumu, viņa pasmaidīja un piecēlās.
- Tev es nekad neatteikšu un tu to zini.
- Bez mūzikas manam eņģelim deja būs pa prātam? – Kriss satverdams viņas roku jautāja.
Melānija mazliet nodrebēja par to, kā viņš viņu nodēvēja, bet apstiprinoši pamāja galvu. - Šonakt derēs, jā.
No sākuma abi dejoja valsi. Reibums lika sevi manīt, jo viens otram nejauši kāpa uz kājām. Griezienā Kriss Melāniju tā sagrieza, ka viņai vajadzēja viņā iekrampēties, lai nenokristu un smiedamās, tā arī palika stāvam un lūkojās Krisa acīs.
- Ja tu negribi man salauzt kāju vai vismaz likt manai galvai reibt vēl vairāk, mazliet piebremzējam, labi?
- Ja tu tā vēlies.
Kriss atkabināja Melānijas rokas no sava džempera, aplika sev tās apkārt un cieši, jo cieši apskāva viņu.
- Tas bija tas, ko patiesībā vēlējos, - viņš iečukstēja Melānijai ausī.
Kā atbildi viņa viņu tikai vēl vairāk piespieda sev klāt. Apskāviens sildīja.
Un abi tā stāvēja, izbaudīdami viens otra mierinošo tuvību. Lai gan galvās raisījās katram savas domas un skumjas, viņi bija viens otram - vientuļi un salauzti.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru